Romfix systeem

Met onze hoveniers verwerken wij zowel keramische tegels als flagstones. Voor deze materialen is een specialistische wijze voor het verwerken nodig en een stabiele ondergrond. Hiervoor werken wij samen met Romfix. Romfix is toonaangevend in voegmortel en onderbouw voor de meest uiteenlopende bestrating. De onderbouw is tenslotte de fundering van uw bestrating. De voegmortels zijn waterdoorlatend en de onderbouw ook. Hierdoor wordt water snel afgevoerd in de ondergrond en hebben voegen minder kans op uitbreken met vorst.
Met de juiste verwerking en toepassing van het Romfix systeem geven zij vijf jaar systeemgarantie af.

Keramische tegels

De verwerking van keramische tegels vragen om een specifieke aanleg, want de soms dunne, strak gelijnde tegel is breekbaar en wordt makkelijk instabiel. Een millimeter verzakking zie je al bij deze tegels, met als gevolg dat ze kapot gaan en de voegen gaan scheuren.

Bij veel klanten die wij spreken is de aanname dat je dikkere keramische tegels gewoon in het zand kunt straten, wat een goedkope en eenvoudige manier is. Dat begrijpen we. Maar wij doen dat niet (meer). Daarnaast raden wij keramische tegels in zand sowieso af. Hoe dik een keramische tegel ook is, je moet hem altijd vast verwerken, want de tegel is nog altijd keihard met een superstrakke rand. Bij een dikte van 5 cm blijft hij wellicht iets beter liggen in zand, maar het blijft een losse manier van verwerken. De tegel gaat dan op den duur bewegen, met als gevolg beschadigingen. Dat kan al gebeuren als je met een steentje onder je schoen tegen een 1 mm dikke opstaande tegel tikt. Daarnaast scheurt de voeg al bij de kleinste verzakking, wat overlast van onkruid en mieren geeft.
Bron: www.vakbladdehovenier.nl
Lees hier het gehele artikel

Niet draagkrachtige ondergrond

In onze regio hebben wij veel te maken met zachte ondergrond. Voor keramische tegels en flagstones is een stabiele ondergrond nodig. Dit kunnen wij realiseren met het systeem van Romfix. Door grond af te graven en een licht gewicht onderbouw voor de tegels terug te plaatsen worden verzakking tot het minimum beperkt.

Verwerking

Nadat de onderbouw is aangebracht kunnen we de keramische tegels of flagstones verwerken. Hiervoor gebruiken wij een drainerende mortellaag van circa 5cm hoog. Hierin tikken we de tegels of flagstones op de juiste hoogte. Door het gebruik van hechtmiddel zorgen wij voor een goede hechting tussen bestrating en drainagemortel. Omdat wij drainagemortel gebruiken kunnen wij zelfs tegels verwerken van slecht 1cm dik (geen oprit) en is een onder betonlaag op een keramische tegel vanuit de fabriek niet nodig.

Voegen

Na uitharding van de drainagemortel en hechtmiddel kunnen we de bestrating gaan voegen. Wij gebruiken hiervoor een epoxy voeg van Romfix. Zoals eerder genoemd is deze voeg waterdoorlatend.
Keramische tegels en flagstones worden door ons gevoegd met Romfix Pro. Dit is een 2-componenten voegmiddel. ROMFIX® Pro is verkrijgbaar in de kleuren: Neutraal, Steengrijs en Basalt. 

WAAROM HAANTJE HOVENIERS?

Haantje Hoveniers is onderdeel van GroenRijk 't Haantje in Rijswijk. Als ervaren hoveniers hebben wij al vele tuinen in Rijwijk, Delft, Den Haag en omstreken tot een mooi paradijs gemaakt. Van vijveraanleg tot graszoden leggen en van complete tuinen met stenen, verlichting, gazon, veranda en alles erop en eraan tot het plaatsen van schuttingen.

  • Tuincentrum én Hoveniersbedrijf

  • TuinKeur gecertificeerd

  • Showroom in Rijswijk

  • Onderdeel van GroenRijk

  • Goed advies en persoonlijk contact

  • Snelle service

Meer weten? Neem dan contact met ons op!