Duurzaamheid

Duurzaamheid

Het klimaat is de laatste jaren flink veranderd en dat heeft ook invloed op de tuin. We hebben in Nederland steeds vaker last van hevige regenbuien, maar daarentegen worden de zomers steeds warmer. Bij Haantje Hoveniers weten we precies hoe we hier in de tuin mee om moeten gaan. Alle kleine beetjes helpen, dus ga aan de slag met een duurzame tuin. Maar wat is een duurzame tuin en wat kunnen we hier aan doen?

 

Wat is een duurzame tuin?

Het milieu en duurzaamheid zijn twee termen die nauw met elkaar samen gaan. Binnenshuis zien we steeds meer dat mensen duurzamer bezig zijn. Dit kan ook worden doorgevoerd naar buiten in de tuin. Een duurzame tuin betekent eigenlijk dat de tuin genoeg ruimte heeft om te ontwikkelen. Een grote tuin hoeft u niet te hebben. Ook de kleine tuintjes kunnen een duurzame tuin worden. Wat belangrijk is bij een duurzame tuin, is om bewuster na te denken over bijvoorbeeld de materialen. Wij hebben enkele tips voor een duurzame tuin op een rij gezet:

 • Er valt tegenwoordig veel regen in zeer korte tijd. Het regenwater kunt u heel gemakkelijk opvangen door middel van een regenton. Dit is super milieuvriendelijk én u bespaart ook kosten, omdat u minder kraanwater zult gebruiken.
 • Verlichting in de tuin kan en mag natuurlijk niet ontbreken. Met tuinverlichting brengt u echt sfeer en gezelligheid in de tuin. Wilt u dit duurzaam en milieuvriendelijk aanpakken? Kies dan voor LED-lampen of Solar verlichting.
 • Ook met de materialen in de tuin kunt u dit duurzaam en milieuvriendelijk aanpakken. Kies bijvoorbeeld voor een groene haag als beschutting in de tuin. Wilt u toch liever een houten schutting? Dat is natuurlijk geen probleem, maar kies er dan wel één met een FSC-keurmerk. Hout met dit keurmerk betekent dat het hout is geproduceerd volgens de strenge richtlijnen tot het milieu.
 • Als het gaat om planten, raden wij u aan om te kiezen voor plantsoorten waar bijvoorbeeld bijen en vlinders dol op zijn. U hoeft natuurlijk niet uw hele tuin met deze planten vol te zetten, maar plaats enkele soorten in de tuin.

Ingewikkeld is het eigenlijk niet, maar we kunnen ons voorstellen dat u hier meer informatie en advies hierover wilt. Daarom kunt u altijd contact met ons opnemen indien u vragen heeft.

Haantje Hoveniers | Duurzaamheid | Duurzame tuin

Klimaatverandering: tips tegen wateroverlast en hittestress

Zoals we hierboven al vertelden; de regenbuien in ons land zijn steeds heviger en de zomers steeds warmer. Jaarlijks moeten we rekening houden met gemiddeld zeven keer meer wateroverlast. Maar dat water moet toch ergens heen. Door deze klimaatveranderingen kunnen we in de tuin het één en ander aanpassen. Denk dan bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Door de bestrating in de tuin loopt het regenwater moeilijk weg. Gevolg? Plassen met water op de stenen. Door aangepaste soorten stenen te gebruiken kan het water gemakkelijk weglopen.
 • Hoe meer groen in de tuin hoe beter, omdat ook hier het water gemakkelijk kan weglopen.
 • Door de tegels in de tuin, stijgt de temperatuur in de zomer nog meer. Tegels houden deze warmte vast, terwijl groen en bomen de tuin juist afkoelen. Vraag onze hovenier dus om advies voor een goede verdeling van stenen en groen in de tuin.
 • Wat ook voor extra verkoeling zorgt in de zomer is de verticale tuin. Dit is super hip én staat ook nog eens heel mooi in de tuin. Denk bij verticaal tuinieren aan bijvoorbeeld een Hedera haag.
 • Sterke beplanting in de tuin is super belangrijk. Voor elk seizoen zijn er geschikt plantensoorten. U kunt ons altijd om advies vragen welke planten op welke plek geplant kunnen worden.

Haantje Hoveniers | Duurzaamheid | Duurzame tuin

Wilt u ook een duurzame tuin? Neem contact op met Haantje Hoveniers!

Hebben wij u overtuigd dat een duurzame tuin belangrijk is en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt onderstaand formulier invullen, een e-mail sturen naar: info@haantjehoveniers.nl of bel gerust eventjes naar: 015-2126359.

Lees meer: Tuinontwerp

Contactformulier

Heeft u vragen over ons assortiment of onze dienstverlening? Wilt u meer weten over acties, promoties, nieuwe ontwikkelingen, activiteiten ? Of heeft u gewoon een kleine opmerking over deze website? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Maar geef ons ook wat tijd om op uw vragen te antwoorden. Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Dhr. Mevr.  

WAAROM HAANTJE HOVENIERS?

Haantje Hoveniers is onderdeel van GroenRijk 't Haantje in Rijswijk. Als ervaren hoveniers hebben wij al vele tuinen in Rijwijk, Delft, Den Haag en omstreken tot een mooi paradijs gemaakt. Van vijveraanleg tot graszoden leggen en van complete tuinen met stenen, verlichting, gazon, veranda en alles erop en eraan tot het plaatsen van schuttingen.

 • Tuincentrum én Hoveniersbedrijf

 • TuinKeur gecertificeerd

 • Showroom in Rijswijk

 • Onderdeel van GroenRijk

 • Goed advies en persoonlijk contact

 • Snelle service

Meer weten? Neem dan contact met ons op!